Yin Yang YEN – Forex Trading

Denna veckan skall Haruhiko Kurodas tala vid en konferens, chefen för Bank av Japan och det väntas med stor spänning. YEN´en har varit under stort press från EURO – som har fått en god comeback.

Det har kommit information från Bank of Japan via centralbankens vicechef Kikuo Iwata om att man inte ser ekonomiska politiska faktorer som en drivande del av växten i Japan. Man lutar sig upp mot regeringen i Japan och frågar om flera politiska ändringar. De kommande siffror kan avslöja tankar och kommande bud på framtidens strategier för Japans ekonomi.

Japan är kända för att manipulera

Historiskt sett är Japan kända för att själva manipulera stort med sin ekonomi. Speciellt förhållandet mellan YEN och Japans största samarbetspartners har varit utsatta för stora prövningar. Japans konkurrens ämne är alltid i fokus, då landet har en enorm export av varor men lägre inköp. Valutan spelar här en viktig roll – då Japan ofta försöker att hålla YEN på ett så lågt nivå som möjligt så att deras varor fortsatt har ett attraktivt pris i förhållande till andra länders samarbeten.

Viktig indikator för handel med binära optioner

Den nuvarande situation har stor inflytelse på valuta parningen EUR/JPY – då man samtidigt denna vecka i Europa har meddelat att man är klar med ytterligare stimuleringar av den europeiska ekonomien, om inflationen håller eller om den faller. Ett tilltag som länge diskuterats är användning av negativ ränta, som motor för att få gång ytterligare i EURO området.

Ovanstående är en kamp om 2 valutakryss, där binära optioner kan påverkas i hög grad av politiska tendenser och beslutningar inom respektive land och område. Veckans BoJ konferens och ECB möten i Europa sätter dagordning för veckan och nutidens styrke förhållande mellan de 2 giganter i valuta handel.

Posted in: