Valutakrig överförs till binära optioner

ECB lyckades mycket väl med sin manöver att flytta in 1.400 miljarder kronor att köpa bland annat statsobligationer fram till September 2016. Det flyttar valutor världen över och kan beskrivas som valutakrig – som nu förs över till binära optioner.

På Binära optioner där nästan 35% av all handel är just valutaparet EUR/USD är det gyllene tider att tjäna pengar. Det är på kort sikt och just nu är det valutakrig och flera valutor kommer att stå mycket starkare mot Euron på kort sikt.

Det är hela övningen och meningen från ECB att sänka värdet på Euroen för att bli mycket mer konkurrans kraftiga – det gäller dock flera valutor som prövar göra det samma, motsatt är det Dollarn, där USA redan köpt upp statsobligationer i stor stil i över 2 år och därmed nu har en riktigt god ekonomisk position på marknaderna.

Men det kan leda till valutakrig på andra valutor mot Euron, vilka länder klarar inte en låg Euro ? Japan ? – de är kända för att pressa sin egen valuta och vill inte förlora internationella affärer till europeiska länder när USA är deras allra största samarbetsparnter i handelssyfte. Tillåter FED i USA en så stark dollar?

ecb-eur-usd

Det är ett par spännande dagar och i dag fredag skall du räkna med mycket valutahandel över hela världen, går du riktigt in där – så kan du avsluta denna veckan med fantastiska intäkter då just binära optioner och CFD handel rör bäst på sig när valutorna flyttar på sig konstant.

Vad händer här näst, nu när ECB lyckades med sin övning i första omgång att försvaga Euroen. Är europas börser övervärderade, eller behövs det en paus i den stora framgång börserna haft hela hösten? Flera ekonomer pekar på en kortare “lugn period” , för att därefter se framgångarna och ytterligare ökningar på europeiska börser.

Stockholms börsen öppnar positivt och hade även i går en postiv dag – det känns som nya ekonomiska tider och så har ECB verkligen lyckats.

Posted in: