Våldsamma utsvängningar på kaffepriset – passar till binära optioner

Torkan i Brasilien sätter fortfarande präg på världsmarknaden för dagspriset på kaffe. En annars fallande tendens för kaffepriset i höst, där man såg de lägsta kaffepriser i över fyra år är nu ersatt av kraftigt stigande priset och stora utsvängningar, något som normalt passar till Binära optioner.

Flera analytiker hade räknat med lägre kaffepriser i flera år framåt, man torkan och nästan helt utan regn i Januari har fått flera kaffeplantage ägare att inte få något ut av sina skördar i Brasilien – som är världens största kaffeproducent. Det ovanligt dåliga skörd, har påverkat priset så mycket som en tredjedel i uppåtgående kurser.

Torkan slår också till mot andra råvaror

Brasilien har drabbats av den största torka sedan 1954, detta går inte bara ut över kaffepriset. Brasilien är också en av världens största socker exportörer och priset på socker siger också på grund av torkan.

Priserna slår först till mot världsmarknaden, vanliga användare och köpare av socker i butikerna ser först prisstigningen senare. Handlar du binära optioner och förstår att kombinera dina kunnskaper om råvaror med binär options handel – har du en stabil grund för succé.

Råvaror är mycket ostabila och påverkas mycket av olika naturfenomen, av den typen man upplever i Brasilien nu – följ noggrant markanaden, nya utmaningar för kaffeägarna i Brasilien kan sända priset ytterligare uppåt på kurvorna.

Posted in: