Utförsäljning av olja i USA sänder priserna nedåt

Den amerikanska olje industrien går just nu mot ljusare tider. Stormaktens gigantiska oljelager upplever därför en kraftig öknning, som också blivet mycket högre än analytiker hade förutsett.

USA`s egen lager av råolja ökade med hela 6 miljoner fat i förra veckan, något som betyder att landet både producerar och imoporterar mer olja nu än vad amerikanarna själva använder – och det säner priserna nedåt på världsmarkanden.

USA´s olje lager fungerar som en säkerhet vid eventuella oljekriser men används i praktiken också av de amerikanska myndigheter för att “öka” kontrollen på oljeprisets utveckling – något som helt klart sker just nu.

Stor utförsäljning pressar priset ytterligare neråt

I tillägg till öknngen av lagerbehållnignen planerar myndigheterna också att göra ett större test försök på en stor utförsäljning av 5 miljoner fat av råolja, något som vill föra till ytterligare prissänkningar i marknaden. USA´s myndigheter att offentlig uttalat att de göra detta test, för att se på vad som händer med Oljans pris – analytiker pekar och spekulerar på ett försök att minska olje inkomster i Ryssland, för att lägga press på den kris i Ukraina och Krim halvön. Den situation har just nu en stor betydelse för både olje och gas priser.

För att estimera rikigt i den kommande tid på oljepriser är det därför avgörande att du följer med på vad som händer med de amerikanska lager på olja. Kombinera det med en spänd situation i Österuopa – så att du som handlar med binära optioner följer med både på nyhets sektioner och de ekonomiska nyheter från USA om deras Oljereserver.

Posted in: