USA på väg mot toppen – Dollarn, aktierna och skulderna

USA är på väg mot toppen igen, men inte bara på aktier och Dollarn denna gången som slagit rekord på rekord. Nu är det deres skulder igen som toppar nyheterna i USA.

Den amerikanska skuldbördan kan ses som den enda risken till vändning på hela den uppgång vi ser i både USA och resten av världens aktieindexar. Den är igen på väg mot toppen av vad skulderna är satt till av kongressen, senaten och till sist Mr. Obama. Dock skall sägas att amerikanarna alltid tidigare har varit mycket villiga att öka det skuldtak som de har satt på sina skulder.

Sälj aktierna , put option på kort sikt

Det som det innebär på binära optioner om USA inte hittar nytt tak på sina skulder är bestämt en kortare nedgång på aktie marknader, skall man sälja de aktier man har stående ? Behålla dem till ett längre perspektiv och gå in på en put marknad , alltså satsa mot marknaden de nästa veckor.

Historiskt sett har aktieindexarna inte varit högre än nu, ser du på grafer på de sista 6-8 år, ser man kraftiga fall efter de höga kursindexar som tidigare varit – frågan är ju bara när når vi toppen, när när USA toppen av sina skulder och faller så markanderna igen drastiskt.

Håll ett vaket öga på USA stora skuldberg om vad både senat och kongress kommer att förhandla om.

Senaste video om inlägget finns här

Dollarn mot EURO

Den största valuta parning ser just nu ut att gå mot ett Status Q. Det vill säga att en Euro och en Dollar kan komma att bli lika mycket värda, Det slutar så med ett värde på 1,0 – just nu står kursen i ca 1,07 i Euro´s favör, men har fallit de sista 3 månader från ett värde på ca 1,3 till 1,07 – Det är en mycket stark Dollar vi pratar om i de här dagar.

Det kan också betyda högre priser i Europa på en hel del elektronik produkter, Apple har varnat om prishöjningar på sina produkter och fler lär följa efter om Dollarn håller sin höga nivå.

För konsumenter innebär det att bensinen inte är så billig här i Europa som den borde vara med ett lågt oljepris – då en dyr dollar håller priset uppe. Samt ni som är på väg till USA på semester skall se över priserna, det blir ordentligt dyrt med att leva och bo i USA denna sommar och Dollar nivån håller sig på kurs 1,0 till 1,07 jämfört med euron.

Posted in: