USA låter räntan vara

Med en stark dollar hade många annars förväntat en höjning av räntan från USA.

FED, Federal reserv i USA håller räntan i USA på samma nivå som tidigare enligt beslut från i går, onsdag den 29 Augusti, det var annars förväntningar från markaden och inte minst Wall Street att det var höjningar i räntan från FED i USA på väg. Detta då USA går bra och den amerikanska dollarn är stark, mycket stark just nu.

Detta innebär säkert ännu större vilja med investeringar i USA, Euron försvagades ytterligare några punkter i går efter beslutet från FED om att hålla räntan på samma låga nivå.

USA´s köpkraft är just nu stor, bostadsmarkanden går bättre och bättre samt ekonomin är stabiliserad. Exporten har dock svårt att ta fatt ordentligt med en hög dollar och just dollarn som är dyr försvårar också för turismen här i högsäsong. Dock skall sägas att de flesta turister i USA är just amerikanarna själva, men utlänningarna sviktar just nu de flesta stora turist attraktioner i högsommaren.

Investeringar förväntas starta Dow Jones och NASDAQ i en rasande fart här på morgonen, håll ögonen öppna för stigande kurser i USA och en starkare dollar jämfört med de flesta andra valutor här på kort sikt på dina investeringar.

Följa med i de real tids kurser hos din Online trader direkt, räkna med stor aktivitet redan från morgonstund och en hel del glad investorer som helt bestämt pressar marknaden uppåt. Bank-Invest räknar ockås med att det positiva responer från marknaden även sprider sig till Europa fram på eftermiddagen, Tyska DAX30 är en av de börser som ofta tar lite tid, men speglar sig mycket mot USA räntor. Då kan man även förmoda att det stiger i Tyskland i dag.

Räntan i framtiden i USA enligt FED

FED lämnade heller inte några intentioner om framtiden, om vi skall räkna med en höjning av räntorna inom kort tid, eller om det tar längre tid. De håll korten mycket tätt på kroppen om just framtiden. Fortsätt följ situation om framtidens ränta i USA enligt FED här på Bank-Invest.eu.

Lycka till med dina investeringar.

Posted in: