US crude olja under 50 dollar

Oljan fortsätter sin kräftgång men flera analytiker pekar på att de kan se trender så de inte bliver överraskade om de når sitt lägsta 5 års nivå på 33 dollar inom kort tid. Samtidigt stiger dollar – så bensinpris ligger stabilt.

OPEC´s ståndpunkt att hålla igen och inte göra något ännu, påverkar priset att det blir lägre när USA ökar sin produktion, det förväntas att det sätts en klart produktionsstopp på OPEC ländernas produktion – för att helt enkelt få upp olje priset igen på en mer normal nivå. Flera länder inom OPEC klarar inte lägre priser på olja än 65-70 dollar per fat då stor del av dessa länders ekonomi helt beror på olje export och produktion av crude olja.

De trends som fortfarande ses är att vi på kort sikt, ser en stark dollar – som innebär att oljepriser fortsätter sin kräftgång mot ca 35 dollar. För att därefter inom ett kvartal stiga till det dubbla priset omkring 70 dollar. Det är allt för mycket på spel för att OPEC håller sig neutral i mycket längre tid än de redan har gjort.

En av de största olje köpare Citigroup har sänkt sina förväntningar på genomsnittpris på olja för 2015 från 80 dollar per fat nu ner till genomsnittspris på 63 dollar för hela året. Skall deras analytiker få rätt krävs det handling från OPEC i ganska snar framtid.

Bearish och Bullish på olje markanden är egentligen en fin situation för binära options handlare, så längre du håller tungan på rätt plats och investerar mindre belopp de närmaste dagar och veckor, så finns det en hel del att tjäna i både uppgång och nedgång. Du skall bara pricka rätt hur länge oljan fortsätter falla och när uppgången kommer.

Posted in: