Styrränta på noll – bra tidspunkt för optioner

Det är bra tider för investerare också i fortsättningen i Sverige. Riksbanken håller styrränta på noll procent, vilket gynnar nästan all ekonomi, allt från bolån och vanliga lån – till de som investerar som behöver stödet från banker.

Varför är styrräntan och Sveriges centralbank viktig för investering. Riksbanken ansvarer således för penningpolitiken, och penningpoltiken skall upprätthålla ett penningvärde. Således skall hela den ekonomiska delen i Sverige hållas uppe. Japan är mest kända för att stötta sin egen penning politik och inte minst sin egen egen Valuta Yen.

Det krävs också för att hålla en stabil inflation i Sverige, skulle det leta till deflation, det vill säga ett ett prisfall – så kommer det att påverka all ekonomi och bestämt också börskuser och aktiebolag och valutor.

Nu har riksbanken sagt att de ser en lång tid framöver med noll ränta och först förväntar att höja ränta sist på 2016 eller 2017, om det fortsatt går bra för sverige, gör det inte det kan det bli tala om en negativ ränta, det är dock inte många som tror på det.

Men med en konsumtion som förhoppningsvis stiger med noll ränta, innebär det också att de positiva investerare och fortsätter att investera och att vi har några härliga månader med stigningar att vänta. Läs det här som om det gäller den nuvarande svenska marknaden, mycket kan hända och det gäller även från utländska penning politiska tilltag.

Politiken spelar en större roll än många anar, både inom valutahandel och forex, så följ det noggrant under dina köp av binära optioner.

Posted in: