Optimism eller oro i USA

USA forsätter att gå som tåget, med bättre valuta än på länge och aktiebörser som slår all time high. Men det är inte bara optimism utan och oro i luften för USA´s ekonomi.

Flera analytiker pekar på detta som en bubbla nu. Samtidigt som DOW och S&P500 stängde på all time high i måndags. Det innebär stora risker att investera i USA, men det finns flera stora aktörer som bland annat Apple, som fortsätter att visa fina siffror som innebär att USA´s ekonomi kanske är bättre än någonsin.
Dollar på hög nivå

Som vi tidigare varit inne på här i våra nyheter , så är dollarn dyr och hur dyr kan den bli. Det är fortfarande stora spänningar med Ryssland och Olja är billig, men har återhämtat sig en smula. Dollar har stabiliserat sig, men ser ut att bli ytterligare en smula dyrare innan det vänder helt. Det finns helt enkel mer att ge av i USA just nu!

Den stora ändringen denna veckan kan hända med information på fredag om nonfarm payrolls för USA. Enkelt sagt hur ser arbets situation ut i USA. Du kan läsa mer om det här på Wikipedia.

Helt klart en betydande roll för både US dollar, index kurserna i USA och som påverkar hur det går på de europeiska börserna dagen efter eller hur det hänger ihop i framtiden. Vi är alla beroende av bra samhandelsavtal med USA.

Posted in: