Oljepriset uppdatering – på lägsta nivå i 4 år

Vi fortsätter spänt att följa oljepriset här i nyheterna på Bank-Invest.eu. Oljepriset är nu på sin lägsta nivå i 4 år och här spelar politiken en stor roll just nu.

Ett nytt typ av samarbete mellan USA och Saudiarabien meddelar att oljenivå per fat kan komma så långt ner som 50-60 dollar per fat från Riyadh – för att sätta press både på Irak och Syrien. Olja per fat på Brent olja, var i går nere i 88 dollar och förväntas således av flera analytiker att fall yttelrigere – var mycket uppmärksam på att det går fort i olje världen när det är politiska faktorer på plats och att det spelar mycket stor roll inom binära optioner.

Men du kan utveckla detta till det positiva i en fallande marknad i binära optioner – följ med i en fallande marknad som det är just nu och spela på att olje priset fortsätter att falla.

Opec har ännu inte lagt sig i spelet om oljepriset – men det är stor skilland från Irak helt ner till Qatar och Arab emiraternas priser på Olja just nu. Det skall också sägas att det också är helt skilda världar för att regeringarna skall tjäna pengar på olje export – det kan skilja från 65 dollar helt upp till 140 dollar per fat, för att det är break even hos regeringar i världen på att exportera olja och här ligger Irak i topp – så det är ett tung press från politiska faktorer som just nu läggs på Irak.

Man skall nog räkna med att Opec snart lägger sig i priset för att stabilisera priset på olja, frågan är ju givetvis så vilken nivå det kommer att lägga sig på. Hur mycket kan man lita på att det är efterfrågan som sätter priset, således som Opec kan hålla sig neutralt och hur mycket är politik ? Vi är inte tvivl om det vi läser runt omkring, att politiken är den stora faktorn just nu.

Posted in: