Oljepriset lägre och lägre – aktier uppåt

Håller oljan låga pris i sig, innebär det så att aktierne fortsätter uppåt
?Det är inte bara oljan som sjunker i pris, det följer automatiskt med då både gas, naturgas, varmeolja, diesel, bensin och mycket annat som vi använder i en vanligt vardag

Oljans pris innebär också att flera aktier fortsätter att gå upp, det har att gör med att produktionsutgifter och annat sjunker. Därmed får flera företag en bättre vinst än de räknat med.

Speciellt gäller det amerikanska aktier, men en aktie som SAS borde kunne tjäna in ett större belopp på lägre utgifter om det låga oljapriset håller i sig. Det gäller givetivs också många andra flygbolag – det låga priset på olja har kommit efter Q3 rapporter för de flesta, så man kan spänt se fram till starten av 2015, där det kommer fler rapporter från flera flygbolag och andra som har sammanhäng med ett lägre oljepris. Där kan vi förvänta att både analytiker och företagen kommer att förvänta större intäkter.

Så är ju frågan om förväntningarna överstiger analytikernas förväntingar, eller om det bliver dåligare – det kommer att styra aktie kursen på många “olje-aktier” de första månader i 2015.

Du kan alltid följa med här på Bank-Invest.eu där vi försöker följa med i den ekonomiska kalender, då binära optioner är snabba investeringar, krävs det att dagligen vara med och se ett par dagar framåt i marknaderna, vad som kommer eventuellt kan komma att hända

Posted in: