Låg Inflation – trots att konjukturen stärks

Den svenska växten för 2014 ser lovande ut, detta efter ett år med svag tillväxt – men utsikterna ser mycket ljusare ut för svensk ekonomi. Tron på svensk växt i hemmen och hos företagen samt ett ökat efterfrågan från omvärlden driver växten i BNP.

Med tanke på de goda utsikter har man ändå i Januar och Februari upplevt en nedgång i inflationstalen – som är lägre än förväntat. Riksbanken kommer med nästa räntebesked den 9:e April och det är en spänd tid tills dess. Det blir också spännande att se hur inflationstal påverkar riksbankens beslutning om den svenska repo räntans framtiden efter April.

Fortsätter Riksbanken den expansiva penningpolitiken för att fortsätta ge stöd åt konjunkturen – Inflationen förväntas att nå upp på 2 % i 2015 – då behöver den låga reporätan behållas. – vilket krävs för att vara på en mer fast mark, vilket många tror är nödvändigt fram till minst starten av 2015.

Inflationen i USA och Europa förväntas hålla fortsatt låga nivåer hela vägen till 2015 – vilket har en stor betydelse samt att USA´s BNP växt är stor, även Europas BNP växer dock i ett lägre tempo.

Handlar du Binära optioner med valuta – som är mer än 35 % inom binära optioner, så har valuta parningar som USD/SEK och EUR/SEK skabat oro de senaste 14 dagar från ett annars mycket stabilt läge under längre tid. Stora utsvängnignar ger också större möjligheter när man tittar på historiska tal och läs upp på dina finans kunskaper.

Posted in: