Köper du Apple produkter eller Apple aktien

Många köper Apple iform av iPads, iPhones och andra IT varor. Apple växer fortfarande men har du också köpt aktierna.

50% växt i 2014, visar sina tydliga tal på att Apple fortfarande går bra, alltså inte bara att du köper deras produkter utan att även bolaget går bra. Aktien stiger i stort sett varje månad.

Tycker du nu att själva investeringen har blivit lite för stor, aktien kostar omkring 114 dollar stycket nu i dags tal så kan du titta mot binära optioner, så kan du investera så lite som 5 dollar ändå vara med och investera i världens just nu största bolag. Det är baserat på aktievärdet hos NASDAQ.

Apple aktien, drar också upp flertalet andra aktier. Bland annat deras underleverantörer som performar bättre och bättre, men ändå känns som en farligare investering, då Apple alltid kan välja att byta teknologi leverantörer ut. Det har hänt tidigare, men då var det mest på grund av att Samsung var Apples största leverantör av vissa hardware delar.

Apple har gått från ett värde på 29 dollar per aktie från 2012 , och som sagt helt upp till 114 dollar här nu sist på året. Det är några stora och markanta stigningar, men det har också varit uppgång samt ett större fall förra hösten. Dock känns det inte som ett liknande fall är på väg nu.

Apples upp och nedtur

Från Steve Jobs övertog för 1 dollar för många år sedan, till dagens kursvärde på 114 dollar per aktie har det hänt mycket, både framgång och att Steve Jobs tragiska dödsfall. Ett ikon som bestämt fick Apple helt upp att köra igen. Nu har senaste CEO klart tagit över och fått ett stort skepp att segla ännu fortare i en högteknologi, som väl endast kan sägas ha raket fart upp i rymden? Fortsätter så ocks Apple aktien sin himmel resa?

Posted in: