Igen pekar vi på USA – dra fördelarna till nytta nu

USA, USA, USA, Amerikanska dollar och nu senast också FED med räntor i fokus. Hur flyttar sig den amerikanska marknaden, jämfört med resten av världen.

FED har så sent som i går valt att behålla räntan på sin lägsta nivå någonsin. De vill se mer framgång och bättre arbetstal innan de eventuellt ökar räntan i framtiden. Det var förväntat att FED behöll ränta denna gången och marknaden reagerar ganska lugnt på det.

FED kräver också bättre privat och husförsäljning i USA om de skall höj sin styrränta.

Det är positiva öppningar, men lugnt på börserna runt omkring i världen. Alla väntar på amerikanska volalitet skall ökas eller minskas, det krävs is i magen som daytrader just nu att tjäna sina pengar. Några analytiker visar tecken på att vi har en bubbla inom finansvärlden, som spricker förr eller senare – någon pekar redan på att det kan hända här i Oktober månad.

Känner du dig helt säker på dina investeringar, så behåll dem, ha is i magen – vänta ut markanderna. Skall du tjäna som daytrader nu i oktober och november, krävs det likviditet i dina behållnignar, för man är inte säker på om marknaderna, som normalt under hösten kommer till att stiga igen til rekordnivåer.

Det hela kommer att leda till större marknadsutsvängningar, både inom aktier men framförallt inom Valuta. När aktiemarknaden verkligen flyttar på sig, flyttas så stora belopp mellan USA/Europa och Asien att också valuta och forex kurser gör större hopp än normalt.

En fotnot till det hela är att senast FED höjde sin ränta i USA – så skall vi helt tillbaka till just Oktober månad med 2006 ! Kommer det att hända igen, när FED har möte i Oktober, eller kommer vi att vänta mer än nästan ett årtioende på att FED igen höjer sin ränta i USA.

När man nu nämner USA och risk för en bubbla i Oktober månad, kan man inte undvika att säga att det hänger ihop med de kraftiga börsfall i Kina och Asien. Vi skall så långt tillbaka till 1997 för att se den stora Asienkrisen och dess tal…. Kan någon komma ihåg de fall i skandinavien det innebar på mellan 24 till 40 %.

Det innebär att daytraders, flyttar sin fokus ytterligare över på CFD handel, Valutahandel och även flera och flera på Binära optioner.

Posted in: