Guld prisets påverkan av US dollar

Handlar du en av de mest säkra investeringar i världen guldet, bör du ha en stark information och kunnskap också till den amerikanska dollarn. De 2 aktiver inom investeringar här ihop i vått och torrt men guldet har stigit betydligt mera under en längre period.

Daglig handel med guldet innebär dock att Dollar spelar en riktigt stor roll, får Dollarn en smäck av andra valutor, interna politiska beslut i USA, eller andra yttre påverkningar, betyder det ofta en uppgång på guldpriset. Är du medveten om det här, finns det goda chanser att dina investeringar i guldet på kort sikt kan göra fin vinst.

Guldets Histora i online handel

Den senaste månaden (September 2014) har guldet varit fallande och det hänger bestämt ihop med en starkare dollar, då blir våra resor till USA dyrare allt som handlas från USA blir dyrare, medans de firmor som säljer till USA går styrkta ur situationen.

De som var mest negativa med tanke på guld priset började tala om en bubbla redan när guldpriset passerade 250 dollar strecket – och dem som sålde där börjar nog att ångra sig en smula då guldpriste passerat 1.200 dollar strecket. Guldet kan dock fortfarande handlas inom binära optioner på kort sikt och göra dagliga förtjänser mycket gunstiga, men håll ett öppet öga på dollarn.

Posted in: