Ett mera säkert 2015 i USA

Hjälper det finanshandlare redan nu att Obama har säkrat sig stats budget till 2015. Det menar flera finansinformationer och nyhets sidor.

8.500 miljarder kronor är ju också en slags budget – lite större än vad vi vanliga handlare råder över. Det är USA´s stats budget för 2015, som nu är godkänt i Senaten här natten till lördag. Det är helt bestämt goda nyheter för de flesta inom finansvärlden.

Ett stabilare USA hälsas helt bestämt välkommet och kommer på ett tidspunkt efter stora framgångar de sista par månader. Det tyder på en forsatt framgång i USA, som vi tidigare nämnt här på Bank-Invest att USA ofta går bra på hösten och även helt fram till April. De har också spelat en större roll på olje scenen än flera år och Dollarn har blivit riktigt stark igen jfr med både Euro och GBP. Den valuta som står imot Dollarn, är fortfarande den Japanska YEN, som styrks internt av den Japanska regering.

Med USA´s stats budget på plats, det är fortfarande formalitet att president Obama skall skriva under denna okså, men anses som mycket klart att han gör för att undvika det som hände förra året där det var upp till 15 dagar stängt i USA’s federal funktioner.

Det skall poängteras att det är skifte i kongressen i USA och kan komma ändringar redan till Februari/Mars 2015 – då den nya kongressen möts efter mittvägsvalets ändringar och Obama´s stora förlust i kongressen.

Forsätt att följa med i nyheterna inom binära optioner, läs mer här om 10 tips för binära optioner – då Nyheter och information är en stor del av det som alltid påverkar marknadernas rörselser.

Posted in: