Dagens fokus med optioner och guld

I Skandinavien ligger det flera stora årsberättningar och flera kvartals redovisningar i pipline för stora bolag, det gäller både Sverige och Danmark. Index i dessa 2 länder slår i stort sett rekord på rekord i dessa dagar. Aktier har bestämt goda tider – det kan växlas över till ännu större vinster på kort sikt med binära optioner. Du skall bara vara säker om du håller dig till aktierna eller aktieindex på dina options köp.

Trenden, historiskt sett är uppgång fram till Maj – så säljer vi. Kommer det att hålla även 2015. Det tror många och det ä så många år som säger sälj i Maj, köp i August. Se över dina möjligheter med dina aktier, flytta lite av investeringar till binära optioner så kan du eventuellt behålla aktierna också sommaren över, där stigningar bestämt brukar komma igen.

Bank aktier är undervärderade fortfarande, det kan känns konstigt att säga men läser du bankernas egna förklaringar ( givetvis inte på deras egna aktier ) så har de i stort sett köp rekommendationer på alla andra bankaktier, speciellt de stora som de ser fler och fler synergier med. Bankerna är fortfarande bra på att tjäna pengar och när det går bra i världen, och det är fina tal, så styr bankerna det ofta mot ännu större vinster. Flera pengar flyttas, fler pengar investeras – de stora vinnarna till sista är bankerna själva.

Fokus på korttidshandel

Dollar, dollar, dollar – kan inte sägas enklare. Det sker så mycket just nu med dollar kursen, som fortfarande är positiv. USA går bra, olja sjunker ännu om än mer stabilt än tidigare. Så att dollar stiger nu, känns som positivt för USA. Så länge den tendensen håller så är dollar kursen stigande. Det som kan sätta ett snabbt stopp för dollar är bara USA själva. Hur mycket export kan USA hålla till med så dyra dollar kurser, vad för Japan när dollar blir dyr? Japan bör helt klar utnyttja situationen och det är också japanerna kända för – men vill amerikanarna köpa japanskt nu när det går bra? Det är trots allt japans största markand.

Håll ett bra öga på om FED i USA nämner något om att USA närmar sig en låg eller lägre export – där kan vi se vändingen komma.

Guldet på väg

Är guldet på väg tillbaka – det har igen stigit men frågan är om det fortsätter. Guldet kommer säkert stiga igen, frågan är således när. Det kräver nog både en lägre dollar och dyrare oljepriser innan de flesta investorer sätter klorna i att investera större belopp i guld igen.

Men du kan så se på andra råvaror, liknande är bland annat silver – som du också kan handla på binära optioner. Silvret är aboslut inte det samma tunga investeringsämne som guld, och har en annan bana när det gäller priset. Det är heller inte lika mycket påverkat av yttre faktorer.

Posted in: