Blir dollarn dyrare än Euron under 2016

För första gången under 13 år spår bland annat Barclays om denna framtid, men det backas också upp av bland annat Nordea i Skandinavien.

Nu värderas det att detta kan komma till att ske redan under 2016. Dollarn har under de senaste 12 åren varit billigare att köpa en Euron. Det kan påverka både investorer men också amerikanska aktier. Som en start är det positivt för investorer som kan hämta hem vinster i Dollar, men växla till kronor och få mer för sina investeringar. Långsiktigt är det inte säker att det är lika bra för Sverige och Europa.

Amerikanska FED fortsätter nämligen med sin pengapolitik att styrka dollarn, jämför med ECB som har den politiska hållning att sänka Eurons värde, bland annat genom ytterligare ränte säkningar.

Valuta och forex kryss

Valutakrysset EUR/DOLLAR är fortfarande ett av de största aktiver som finns att både handla och trade på , online eller på börs markanderna. Det gäller att vara snabb och skarp i sina analyser för att hämta hem vinster på just det valutakryss, man kan också välja att köpa Dollar även om den är dyr redan nu.

Ytterligare påverkan kommer att ses på produkter som handlas och importeras i stor stil i Dollar, det kan vara produkter från USA men också kläder och annat som handlas i stor stil från Kina, från de stora producenter – som kan leda till att vi för dyrare inköp till familjen genom det nästa år och kan påverkar resultat från stora import företag negativ.

Det finns dock de import företag som redan säkrat sina dollar kurser för 2016, handlar man aktier hos dem, finns så chansen att de kan visa ett strålande resultat för nästa år när man säkrat en lägre dollarkurs jämfört med det som förväntas just nu från Barclays och Nordea.

Dollarn har vi länge följt här på Bank-invest.eu med binära optioner och det har varit särdeles attraktivt under nästan ett år att handla på en starkare dollar.

Posted in: