Aktier upp eller ner

Ja, hur går det i aktievärlden, de flesta aktie index verkar ha vänt ryggen till grekland iallafall. Det är de amerikanska aktier som faller mest just nu.

Grekland verkar ha fått kalla handen från fler aktierindex och börser i Europa – de verkar inte tro på att grekland vågar spela upp till dans mot EU, ECB och IMF. Det tror vi heller inte på Bank-Invest.eu – därför fortsätter Europeiska börser uppåt. Så hur mycket osäkerhet det skapat är inte till att säga ännu, som vi skrev om i det grekiska valet här – läs mer.

Det är också lite svagare tal från Tysklands consumer market i Januari – men börserna håller sig ännu starkt. Alltså känns Tyskland som lokomotivet som fortfarande skall dra Europa framåt.

Amerikanska börser är just nu i nedåtgående trend, mest för att dollar fortsatt styrker sig mot Euro – som blivit svag efter ECB tryck på marknaderna, som också var meningen från ECB´s sida.

Valutafronterna är känsliga inför helgen, Euron har tappat mot dollarn – men hur länge vågar vi inte säga något om, FED håller sig lugna med räntor och behåller samma ränta. Räntorna har annars sänkts i Europa och vårt grannland Danmark som har en fastsatt kurs mot Euron har tvingast sänka ränta 3 gånger på 14 dagar och är nu på negativ inlånsränta från deras Riksbank.

Posted in: