Vill du bli en succé som Daytrader

Binära optioner och online trading kräver timing, skall du kunna avgöra och förutse marknadens utveckling inom några få minutter eller inom ett par timmar – Then Timing is everything! En day traders strategi för dagen är att köpa lågt och sälja högt. Kan du efterkomma detta och bli en succé som daytrader?

Binära optioner är daytrading

Med handel inom binära optioner har man möjligheten att göra som proffsen och det är bland annat därför att flera proffs mer och mer använder sig och chansar med binära optioner – det är mycket pengar att tjäna dagligen. Den stora skillnaden från daytrading är försäljningen – inom binära optioner väljer man en bestämt tidspunkt för kontraktet – därmed är försäljningen redan definerad – och kan inte ändras eller aktivt säljas tidigare än kontraktets sluttid.

Själva försäljningen är det kritiska tidspunkten för en daytrader. Här bestäms grunden för dagens intjäning eller förlust. Som proffs daytrader gäller det att ta en förlust i god tid och att maximera en vinst utan att förlora en större vinnande trade för tidigt – att helt enkelt kasta in handduken för tidigt. Därför kan man säga att binära optioner är “light version av daytrading” där försäljningen är förutbestämt – så att man tar den proffsiga delen väck från produkten vid försäljning.

Men just därför är det möjligt för privatpersoner att få en chans och inblick från en dag som proffs daytrader och den rush den kan ge att handla finansiella aktiver på kort tid. Inom binära optioner kan alla vara med på de stora marknader och med de stora aktier i hela världen. Med simulering av handel, så som binära optioner är – får man tillgång till världens största valutaparning EUR/USD och kan handla och göra förtjänst på det största finansiella instrument i hela världen – det är bestämt värt att tänka på.

Var finns likheterna mellan att handla binära optioner och day trading

Det finns flera gemensamma nämnare så man kan implementera tankegången från en proffs daytrader och överföra det till att handla binära optioner. Då menas också att en daytrader är proffesionellt tränad som varje dag tar stora risker med riktigt stora belopp – som inte är nödvändigt att göra med binära optioner.

Båda parter behöver:

  1. En god kännedom till marknaden – välj ditt område och handlar man helt utom någon för för kunskap eller kännedom till marknaden kommer det sluta med att du oftast förlorar pengar.
  2. Ekonomisk frihet – det menas så att man bör ha risk kapital att använda sig av och vara villig att förlora den investering som man bestämt sig för att göra. Risken finns att man förlorar och i en marknad som ständigt flyttar på sig och gör det fort kan man bara ta rationella beslutninger om man också är villig till att förlora.
  3. En strategi – Inga optionsköp bör göras utan en plan. Inom daytrading opererar man ofta med strategier som swing trading, arbitrage och trading news. En daytrader lever efter följande sagn : “Plan the trade and trade the plan”. Det krävs disciplin att både leva och utföra arbetet på detta sätt men det ger en ro över din strategier och i längden vinster till den som utför det riktigt.

Vad är konklusionen så

Daytrading har blivit lite kontroversiellt och helt bestämt riskfylld business. Det är dock inte till diskussion att det har enorm potentiall till snabba vinster. Proffsen har i dag en mycket viktig roll med att hålla både marknaderna igång, effektiva och likvida. Handlar du binära optioner får du alla möjligheter att smaka på livet som grabbarna på Wall Street lever efter varje dag på alla skiftande marknader.

En proffs daytrader har större tillgång till informationer om marknader än man har som privatperson och som man någonsin har möjlighet att skaffa som privatperson, därför bör du hitta så pålitliga nyhetsinformationer som möjligt. Handlar du binära optioner kommer du snabbt att se att det är utläntska aktier och aktiver som har en stor roll och speciellt amerikanska aktiver och förhållanden.

Det kan därför vara en god idé att se på nyhetssites som bland annat Marketwatch, Bloomberg och andra forex tjänster för att hålla dig uppdaterad och helt klar till dagens handel.