Riskhantering med Binära optioner

En klassisk fråga inom i stort sett alla handel med all olika typer av aktiver – vilket risk och hur stor risk skall man ta med sina investeringar? Det är det ju inga enkla svar till och ofta är det inviduella faktorer som spelar in.

Binära optioner är ett instrument för online trading bland många andra online möjligheter – väljer du att ha binära optioner inom din investeringsportfölj, bör det kategoriseras som en hög risk produkt och din investering skall därför inställas efter det. Det är upp att till dig att hitta din riskprofil och hitta balansen hur stor en del av dina investeringar totalt, som kan vara hög risk investering.

Samla inte allt i samma korg

Är du ny och mindre rutinerad som investor är första lektionen att du skall variera dina investeringar och således sprida dina risker på flera finansiella produkter. Det är en betydande faktor att inte vara för sårbar för stora utsvängningar inom de enkla finansiella områdena.

Vi på Bank-invest ser inte binära optioner som ett proffesionellt investeringsinstrument som skall spela stor roll i din samlade investeringsportfölj. Den skall ses som en extra väg och ett extra sätt att tjäna pengar på din kännedom inom de specefika finansiella områden. Binära optioner är en handel med hög risk faktor, det baseras mest på den korta tidshorisont och därför skall man handla binära optioner med stor omtanke.

Binära Optioner – du känner till riskerna på förhand

En av de stora fördelarna med risk hanteringen inom de är digital optioner är den grad av gennomsiktligthet i produkten. Binary options är en enkel och “rak på sak” investering. Alla känner på förhand till vad man riskerar i den enskilda handel – satsar du 100 dollar på Apple aktien – så kan du bara förlora de 100 dollar som du satsat och som du redan har på ditt binära options konto.

Inom binära optioner förlorar du ofta hela din investering – du kan alltid ha en skyddsram, som du själv kan ändra, men ofta är det hela investeringen. Återbetalningen på en lyckad investering ligger ofta mellan 70-90%. Ser du på ren matematik när man ser på detta förhåallande är det en mycket enkel konklusion:

– Du skall vinna fler gånger än du förlorar – för att nå break even

För din risk hantering och strategi inom binary options är ovanstående ett mycket viktigt förhållande. Kom ihåg det när du är loggad in på de olika plattformar och det ofta går mycket fort.

Med all handel inom aktier, obligationer, valuta och andra aktiver är det viktigt att man endast investerar de belopp som man kan riskera att förlora. Detta förhållande är ännu mer viktigt inom binära optioner – springer din investering iväg för dig och du är “out-of-the-money” när tiden är slut för optionen, så riskerar du hela beloppet.

Binära optioner är en hög risk investering – men med det helt klart stora fördel att produkten är enkel och lätt att genomse. Du känner dessutom till alla förhållande för dina binära options köp – därmed är det upp till dig att hålla överblicket – så att du kan hantera dina ekonomiska satsningar och konsekvenser. Kan du riskera att förlora – finns här stora och korta vinster att göra inom Binära Optioner.