Binary Options Trading – är mer än bara high and low

Marknaden för binära optionen och online trading är i en rivande utveckling, vilket också kan ses på mängden av trading plattformar som hela tiden dyker upp. Det gör det svårare att välja var man skall göra sina online investeringar och vilka investeringstyper man skall satsa på.

Grundprincipen i binära optionen har 2 val, High/low – går marknaden upp eller. Detta är fortsatt det mest använda instrument – dock har det kommit nya instrument som ger helt nya möjligheter för online investeringar. Låt oss se på några av de vanligaste instrument som finns tillgängliga på de flesta plattformar nu.

Notera att i stort sett alla ord på plattformarna är på engelska, därför är utgångspunkten också här i artikeln, de engelska uttryck.

High/Low trading

High or Low binary options är möjligheten om marknadspriset vill sluta högre eller lägre än startpriset. Call option utgör en uptrend – priset på aktivet skall sluta över “strike prick” vid optionens sluttid. Put Option utgör en downtrend – priset på aktivet skall sluta under “strike prick” vid optionens sluttid.

On demand eller 60 seconds binary options

Det är fortsatt Put eller Call med High/Low tankegång. Du gör dina investeringar med en sluttid endast 60 sekunder framåt. Som tidigare skrivet här på sitet Bank-Invest.eu, tycker vi det är mer spel än investering – exemplet är att alla aktier i uptrend och har fall under löpet av dagen. Jämför det med att spela på svart/röd vid rouletten – använd det gör större chans och en rush att spela, men inte direkt ett seriöst investeringsinstrument.

Trading One Touch Binary Options När du använder dig av One Touch sätts ett bestämt värde för marknadspriset vid optionens sluttid – t.ex dagspriset på olja. Här är ditt “strike prick” inte längre det aktuella nivå vid optionens start, men ett fixed price på en förutsägelse. Här används också Put och Call principen – värdet sätts över och under Live marknaden.

Detta är betydligt svårare att få rätt förutsägelser på, därför är också vinsten större och din riskvillighet finns till att pröva One Touch. Här ligger vinst procent mellan 200-500%, där normala high and low investeringar pendlar mellan 70-90%.

Binary Options Pairs trading

Valuta eller Forex tradig med binära optionen ligger till grund för detta instrument. Här sätter plattformen 2 aktiver upp mot varandra, som vi t.ex ser med Valuta som EUR mot USD. Det kan vid Pairs Trading vara Guld mot Silver eller 2 olika valutaindex – där man skall värdera vilken råvara eller index som klarar sig bäst innan sluttiden.

Buy Back Options

En ny trend utvecklar sig med tanke på hur fort det går inom binära optionen – nu när allt handlar om allt eller inget optionen. Några plattformar erbjuder att man kan minimera sin eventuella förlust mot att “köpa tillbaka optionen”. Alltså kan du låta den gå tillbaka till plattformen med en lägre förlust än vad du annars skulle få.

Går marknaden fel väg och du kan se att det här slaget är redan förlorat, har du möjlighet att rädda en del av din investering med instrumentet “Buy Back”. Helt motsatt det här, ser vi också nu att det kommer Double Up – där kan du dubbla insatsen, om du har känslan av att det här är en säker vinst.

Detta är några av de mest använda instrumentet som används på de online trading plattformar vi rekommenderar – det kommer säkert nya innan du läser det här nästa gång, så se till att hålla dig uppdaterad här på Bank-Invest.eu