Binära optioner skatt och regler

När någon växer fram som det gör just nu med options handel på internet, både binära optioner, valtutahandel och större CFD handlar skapar det alltid nya frågor. Bland annat om skatt på optionshandel och att skatta på värdepapper.

Binära optioner som undantag inom skatt och skattregler

Just nu finns det inget fastsatt regelsätt för skatt på binära optioner i Sverige, men här på Bank-Invest.eu ser vi investering på binära optioner som vilken annan investeringshandel som helst på internet. Därför skall du också betala skatt på dina binära optioner – det har också tidigare hänvisningar bland annat i Danmark gjort klart. Vi jobbar i hela Skandinavien för att vara först med information och riktig information om binära optioner – inte bara hur du tjänar pengar på optionshandel.

IG markets och CMC Markets som är mycket två mycket stora CFD handels firmor i Sverige finns registreade hos Skatteverket och därmed behöver du inte själva redovisa detta, all denna informationer inom skatteverket på deras egen mycket fina och informativa hemsida.

Just om IG markets och CMC kan du läsa här under sektionen derivat handel : http://www.skatteverket.se/privat/skatter/vardepapperforsakringar/derivat/cfdkontrakt.4.233f91f71260075abe8800022347.html

Fullt avdrag på skatt inom optioner

Det som det handlar om är givetvis om du skall betala skatt på dina vinster på online handel inom binära optioner. Där bör det ligga klart att investeringsintäkter är beskattade på lika villkor om det handlar om aktier eller om binära optioner (men det finns inget sådan beslut just ju hos Skatteverket).

Men det handlar således också om dina eventuella förluster inom binära optioner kan kvittas mot andra intäkter – som gör att du betalar en mindre skatt.

Du som handlar med binära optioner bör sätta dig in i just denna del. Vi på Bank-Invest har frågat skatteverket och väntar på svar här i Februari 2015 – för att klargöra ytterligare diverse frågor inom just skatt på detta område.

Danska motsvarigheten av skatteverket har ett klart belsut från Januari 2014 att all handel med binära optioner ingår som vinst eller förlust inom kursvinster för intäkter – det innebär om man översätter det till svenska regler, betalar 30% skatt på vinsten av binära optioner och har fullt avdrag för eventuella förluster.

Skatteverket har inga samarbeten med utlänska online mäklare eller plattformar, så det är upp till dig att både redovisa och inte minst spara både på all historik med handlar och insätningar som du gjort på de olika plattformarna.

Håll ordning på skatten, så gör du rätt för dig själv men kan också dra fördelen av skatte avdrag om det skulle bli den vägen. Du är själv ansvarig för all redovisning och det kan vara svårt om man inte gömt all sin historik på online handel.

Läs mer om det danska belsutet här:

http://www.skat.dk/SKAT.aspx?oID=2135561

Kontakta oss på Bank-Invest.eu

Vi på Bank-invest jobbar för dig som handlar binära optioner online och du kan alltid fråga oss om du har ytterligare information som du behöver. Vi finns här som mellamled till både internationella options mäklare, men också både till skatteverk eller andra instanser inom finans sektor, om det är i Sverige eller på Cypern spelar inom roll för oss. Skriv till sverige@bank-invest.eu

Vi hoppas på ett snabbt svar från skatteverket på våra frågor och följer upp inom binära options nyheter.